Juni 2021

21-06-2021

Bij opdrachten heb ik altijd een gemengd gevoel. Enerzijds heel leuk, geeft nieuwe energie, eens met een andere blik naar keramiek kijken, vanuit het standpunt van de klant, anderzijds moet het dan ook echt worden wat de klant wil. Je kunt je werk niet laten ontstaan en laten groeien door het moment. En ik wil dat het dan ook perfect wordt... De opdracht was 3 edelweiss bloemen voor een grafsteen. Eerst eens nadenken hoe ik die bloemen wil maken, hoe groot moeten ze worden (de klant wil ze op ware grootte, ik vind dat te klein op een grafsteen), hoe worden ze straks bevestigd aan de steen etc. De klant wil er drie, ik heb er negen gemaakt in verschillende groottes.

Ze komen goed uit de biscuitstook en dan volgt het volgende probleem, hoe ga ik ze glazuren. En in dit geval hoe krijg ik het beetje fluwelen uiterlijk van de edelweiss. 

Ik heb een glazuur gevonden dat een beetje op sneeuw lijkt. Zoals gewoonlijk heb ik geen tijd om eerst een proef te doen met het glazuur, dus meteen op het werk doen dan maar. Helaas kom ik er (gelukkig nog wel voor het bakken) achter dat ik het verkeerde potje heb gebruikt. Zo worden ze blauw in plaats van wit ;-(.

Op twee na alles onder de kraan afgespoeld, laten drogen en opnieuw geglazuurd. Alles staat nu in de oven, afwachten wat het wordt...

©2018 Lesly Bouwman, Meerlaan 1, 4103XZ Culemborg
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin